Rekvalifikace - šance pro nový začátek

Datum publikování na HitPrace.cz: 12. 2. 2019

Žijeme v době, kdy nároky zaměstnavatelů stále stoupají. Vše se inovuje, vyvíjí a některé profese pro změnu zanikají a nahrazují je nové. Každý by se měl zajímat, co se v jeho oboru děje nového a držet krok s dobou. Stále se vzdělávat a proškolovat. Jednou z cest mohou být rekvalifikační kurzy. Ty vám pomohou zlepšit vaše znalosti ve vašem oboru nebo poskytnou základní, pokud chcete začít něco nového.

Proč rekvalifikace?

Ztratili jste zaměstnání a rozhlížíte se po novém? Toužíte po povýšení ve stávájící práci nebo si ji jen udržet? Ukončila jste rodičovskou dovolenou a nelze se vrátit do starého zaměstnání? Rekvalifikace může být jednou z účinných cest. Pokud hledáte nové uplatnění, nejprve si zjistěte po čem je největší poptávka. Shání skladníky? Udělejte si kurz na VZV. Chcete do kanceláře? Existuje mnoho počítačových kurzů nebo kurzů pro účetní. Je to větší šance sehnání zaměstnání pro rodiče s malými dětmi, kteří nemohou pracovat na směny nebo pro starší občany. Velké pracovní uplatnění nachází lidé s jazykovými kurzy. Pokud potencionální zaměstnavatel uvidí v životopise vaši snahu o další vzdělávání, může to být impulsem k vašemu přijetí. Nebo prostě můžete začít dělat, co vás baví. 

Kam na rekvalifikační kurz?

Agentur a společností, které poskytují velké množství různých kurzů existuje mnoho. Ceny se liší podle náročnosti a délky kurzu. Některé kurzy poskytují zaměstnavatelé svým zaměstnancům a to zdarma. Pokud jste evidovaní na úřadu práce, rozhlédněte se tam. Úřad práce vám rekvalifikaci v plné výši uhradí, včetně cesty. Na většině poboček mají odborníky, kteří vám poradí se správným výběrem rekvalifikace. Kurzy probíhají ve všední dny i o víkendech. Pop ukončení kurzu dostanete osvědčení, které platí v celé republice. Pozor na neukončené kurzy, hrazené úřadem práce. Úřad může žádat kurzovné zpět. 

Vybírejte takový kurz, který vám sedne, ale i takový ve kterém najdete uplatnění. Pak se vám investice do vlastního vzdělání jistě vrátí. 



HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Petra Hornová