Jak se připravit na druhé kolo pohovorů

Datum publikování na HitPrace.cz: 23. 6. 2023
Jak se připravit na druhé kolo pohovorů
Jak se připravit na druhé kolo pohovorů

Gratulujeme! Úspěšně jste prošli prvním kolem pohovoru a nyní se chystáte na druhé kolo. Ačkoli jste již udělali skvělý první dojem, druhé kolo pohovoru může být rozhodující pro získání vaší vysněné pracovní pozice. V následujícím článku se dozvíte, jak se na druhé kolo pohovorů připravit a jak zvýšit šance na úspěch.

1. Prostudujte si informace o společnosti
  • Pečlivě si prostudujte informace o společnosti, její historii, poslání, hodnoty a kulturu. Zaměřte se na aktuální události a projekty, které firma realizuje.
  • Pokud jste se již s těmito informacemi seznámili před prvním kolem pohovoru, aktualizujte si své znalosti a připravte se na možné otázky spojené s těmito tématy.
2. Zkoumejte svého potenciálního zaměstnavatele
  • Pokuste se zjistit, kdo bude přítomen na druhém kole pohovoru. Většinou se jedná o vyšší manažery nebo budoucí kolegy.
  • Zkoumejte jejich pozadí, odborné zkušenosti a zájmy, abyste mohli lépe navázat osobní kontakt a ukázat, že jste pro tým ideální kandidát.
3. Zkuste si představit, jaké otázky vás mohou čekat
  • Ve druhém kole pohovoru se často klade důraz na konkrétní dovednosti, zkušenosti a schopnosti, které jsou pro danou pozici klíčové. Připravte se na otázky týkající se vašich předchozích pracovních úspěchů, chyb a zkušeností s řešením problémů.
  • Připravte si také odpovědi na běžné otázky, jako jsou vaše silné a slabé stránky, důvody, proč chcete právě tuto pozici, a jaké jsou vaše dlouhodobé cíle.
4. Připravte si vlastní otázky
  • Ve druhém kole pohovoru je často více prostoru pro vaše otázky. Připravte si otázky týkající se firemní kultury, očekávaných výzev v rámci dané pozice nebo dalšího profesního růstu a rozvoje.
  • Tímto způsobem projevíte svůj zájem o společnost a zároveň získáte cenné informace pro své rozhodování.
5. Připravte si vhodný oděv a materiály
  • Ujistěte se, že máte připravený profesionální oděv, který odpovídá firemní kultuře a normám.
  • Připravte si také kopie svého životopisu, referencí nebo dalších materiálů, které mohou být požadovány během pohovoru.

Se správnou přípravou a sebevědomím máte všechny předpoklady k úspěchu ve druhém kole pohovoru. Držíme vám palce!


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.