Pojetí wellbeingu se mění, dobře by se měl zaměstnance cítit už při práci samotné

Datum publikování na HitPrace.cz: 28. 7. 2021

Wellbeing v práci. Jedna z aktuálních priorit, která hýbe světem lidského kapitálu. Aby také ne, když právě rovnováha mezi osobním a pracovním životem je v současné době křehčí než kdy dříve. Své o tom ví jeden z nejpopulárnějších wellbeingových nástrojů – home office. Po roce by to ale tvrdil málokdo. Jak tedy dosáhnout na osobní pohodu při práci? Jak změnit přístup ke schůzkám a plánování pracovních rozvrhů, aby byla práce z domova udržitelná i za aktuálních podmínek? A co když wellbeing manažery nezajímá?


Wellbeing v práci, ne ve fitku


Již 11. rokem v Deloitte zkoumáme, jaké trendy hýbou světem lidského kapitálu. A poslední měsíce byly v tomto ohledu výživnější než kterékoliv předtím. Celosvětově jsme oslovili 6 000 HR a business leaderů, aby se s námi podělili o to, jak současnou situaci vnímají oni a jaké jsou jejich momentální priority. Jednou z nich je téma wellbeingu zaměstnanců.


Toto téma s českými společnostmi rezonovalo ještě před tím, než pandemie vůbec propukla. Za důležité jej už koncem roku 2019 považovalo přes 70 % českých společností, které se našeho průzkumu zúčastnily. Hranice mezi osobním a pracovním životem byla dlouhodobě stírána a poslední měsíce, kdy se z našich domovů staly i naše kanceláře, tuto hranici setřely definitivně. Mnoho z původních wellbeingových aktivit a programů dnes již nejsou ani proveditelné. Jak by zaměstnanci mohli například využít volný vstup do fitka?


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR