Pomoc pro všechny, které Covid-19 připravil o práci. Projekt BezPrace.cz propojuje nezaměstnané s personalisty

Datum publikování na HitPrace.cz: 29. 6. 2020
Pomoc pro všechny, které Covid-19 připravil o práci. Projekt BezPrace.cz propojuje nezaměstnané s personalisty

Kvůli pandemii koronaviru se začal nevyhnutelně proměňovat pracovní trh a bez práce se ocitly tisíce lidí. Dalším stovkám zaměstnanců v současné chvíli běží výpovědní doba, řada OSVČ musela v důsledku krize přerušit nebo ukončit svou činnost. Taky patříte mezi ty, kteří se kvůli koronaviru ocitli v pracovní nejistotě? Právě vám je určen projekt BezPrace.cz, se kterým přišel portál StartupJobs.

České HR pomáhá

Web BezPrace.cz propojuje lidi, kteří přišli o místo, se zkušenými personalisty, již jim pomáhají zorientovat se na pracovním trhu a co nejrychleji najít nové uplatnění. V současné chvíli se na chodu platformy podílí skoro 300 HR specialistů, kteří dohromady pomohli už více než 500 lidem bez práce. Personalisté na BezPrace.cz pomáhají jako dobrovolníci ve svém volném čase. Pro zájemce, kteří chtějí jejich rady využít, je tak celá služba zdarma.

S čím se na personalisty můžete obrátit?

Personalisté na BezPrace.cz lidem nejčastěji pomáhají s úpravou životopisu. Právě přehledné a pečlivě vyplněné CV je totiž pro úspěch ve výběrovém řízení klíčové. Na BezPrace.cz můžete HR odborníkům poslat ke zhodnocení svůj aktuální životopis a získat jejich odborný pohled na vaše dosavadní zkušenosti. Zeptat se můžete i na to, jak CV přizpůsobit konkrétní pozici nebo jak s již zdokonaleným životopisem správně oslovit firmu, ve které byste rádi pracovali.                                               

Kromě úpravy životopisu vám personalisté rádi poradí i s jakýmkoliv dalším problémem, který se týká vaší kariéry. Pomůžou vám třeba s přípravou na pohovor, nasměrují vás při psaní motivačního dopisu a poradí vám i v případě, že nevíte, jakým směrem se v kariéře dál ubírat. Zkrátka a dobře - vezmou vás pod svá křídla a pomohou vám zvýšit šance na získání nové práce.

Jak HR pomoc funguje?

Aby vám personalisté mohli pomoci, musíte se na BezPrace.cz nejprve zaregistrovat.

Po registraci si vyplníte profil a přiložíte k němu svůj aktuální životopis.

Profil jedním kliknutím odešlete na zhodnocení HR odborníkům. Zároveň je můžete požádat o konkrétní radu ohledně vaší kariéry.

Personalisté k vašemu profilu napíšou zpětnou vazbu, ve které doporučí, jak jej zlepšit, a zodpoví i vaše případné dotazy.

Svůj životopis nebo celý profil následně můžete upravit podle odborných rad a dále jej využívat napříč celým pracovním trhem.


Pracovní nabídky i tipy odborníků na jednom místě

Kromě profesionálních rad personalistů nově na BezPrace.cz najdete i ty nejaktuálnější pracovní nabídky z celého internetu. Filtrovat je můžete podle města a oboru, ve kterém práci hledáte.

Platforma shromažďuje pracovní nabídky, které jsou maximálně týden staré, a tak je u nich pravděpodobné, že na obsazení vhodným kandidátem stále čekají. Navíc si na BezPrace.cz můžete přečíst také články s tipy na hledání práce přímo od HR odborníků, a získat tak náskok před ostatními uchazeči.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Pavel Vondruška