Hlavně jen nesedět s rukama v klíně a čekat, co se stane!

Datum publikování na HitPrace.cz: 21. 3. 2020

Řada firem ve vzdělávání a poradenství řeší, jaké dopady bude mít aktuální situace ve světě na jejich podnikání. Týká se to koneckonců nás všech a následky pandemie pocítíme osobně. V rychlé reakci na vývoj událostí se však ukazuje, že ten, kdo je připraven rychle jednat a adaptovat se, vyhrává. Respektive pro něj důsledky nejsou tolik citelné. Potvrzuje se totiž obecné pravidlo, že dělat něco je pořád lepší, než nedělat vůbec nic a jen čekat.


Není nutné asi složitě rozepisovat, jaký šrumec se teď ve firmách odehrává, když se pod vlivem událostí ruší nebo přesouvají velké konference pro klienty, ale i prezenční kurzy, semináře a školení, konference přesouvají již teď svoje termíny konání.


Pokud se ale pouze smíříme s realitou, celý vzdělávací trh se jen ze šoku uvrtá do hlubší krize. Tady to ale končit nemusí a jestliže většina z nás dokáže včasně a vhodně zareagovat, přežijeme a pravděpodobně tím navíc urychlíme kýženou transformaci celého našeho odvětví, která je zatím poměrně vlažná.


Pandemie nepandemie, svět bude totiž fungovat dál a je jen na nás, jak se za náš obor postavíme a kam jej dokážeme posunout. Neberme tuto situaci jen jako neštěstí, ale především jako obrovskou příležitost!


Když už mluvíme o příležitosti, díky naší práci v médiích, které sdružují jednu z nějvětších komunit lidí z HR, vzdělávání a poradenství, dlouhodobě sledujeme trh a trendy, které se objevují, a přinášíme vám inspiraci. Vybrali jsme proto pár příkladů a tipů z praxe, které mohou pomoci nasměrovat vaše podnikání.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR