Povolání, ve kterých se lidé cítí nejšťastnější

Datum publikování na HitPrace.cz: 30. 11. 2019

Pokud máte povolání, které vás nejen finančně zabezpečí, ale také vás práce naplňuje a baví, jste šťastným člověkem. Přibližně 71% Čechů je spokojených se svou prací, ovšem už ne tolik s financemi, což je celkem vysoké číslo. Ve kterých zaměstnání se lidé cítí nejspokojenější? Možná vás překvapí, že na peníze lidé moc nehledí.

Hasiči

V dětství mnoho chlapců sní o tom, že budou hrdiny. Zachraňování lidí, zvířat a majetku je velmi záslužná práce a možná právě vděk obětí je pro hasiče tou největší odměnou (peníze to určitě nejsou). Ve své práci je spokojeno až 80% hasičů.

Fyzioterapeuti

Pomoc lidem začít se znovu hýbat či se zbavit bolestí a  empatie jsou silnými stránkami fyzioterapeutů. Společně se sociální interakcí jsou to důvody, proč jsou fyzioterapeuti ve své práci šťastní a spokojení.

Spisovatelé

Dosáhnout úspěchu napsáním knihy je velice těžké a většina spisovatelů se sotva uživí. Navzdory tomu jsou spisovatelé šťastní a spokojení se svou prací. Než peníze je přednější svoboda a dostávání svých myšlenek na papír.

Učitelé

Ačkoliv učitelé často na svou práci nadávají, jsou nedocenění, většina z nich svou práci miluje a neměnili by a to včetně speciálních pedagogů, jejichž finanční ohodnocení je velmi nízké.

Umělci

Podobně jako spisovatelé, se mnoho umělců sotva uživí, přesto jsou mnohem spokojenější, než manažeři, kteří vydělávají měsíčně sta tisíce.

Psychologové

Řešením problémů cizích lidí lehce zvládají řešit i své problémy a kdo by nechěl žít bez problémy či se je naučit lehce řešit. 

Obsluha velkých strojů

Především muži se s velkými „hračkami“ vyřádí. Ovládání buldozerů, jeřábů, bagrů a jiných vekých strojů je tyto pracující zábavou a práce má především bavit. 

Finanční poradci

Jsou povolání pro která se člověk prostě narodí a finanční poradci jsou jedním z nich. Umět klientům srozumitelně vše vysvětlit chce prostě talent a trpělivost. Výsledek však finanční poradce činí natolik šťastnými, že tato negativa nevnímají.



HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Petra Hornová