O zdraví zaměstnanců pečuje stále více firem.Ty si mohou dovolit jenom minimální absence a zároveň tímto přístupem poskytují benefit.

Datum publikování na HitPrace.cz: 18. 7. 2019

Nejen kvalita pracovního prostředí, dostatečné finanční ohodnocení, ale také atraktivní benefity patří dnes k základním požadavkům zaměstnanců. A právě na benefity se dnes pohlíží daleko šířeji než dříve. Kromě těch, které jsou účelně zaměřeny pouze na pohodlí či prospěch zaměstnance, firmy poskytují častěji benefity, které jsou výhodné pro obě strany. Trendem jsou tzv. zdravotní benefity, ty ocení jak zaměstnanci, tak zaměstnavatelé, kterým pomáhají udržovat zdravou a fungující firmu. 

Správný mix zdravotních benefitů jako je stravování, pohyb a zdravotní péče, přispívá k lepšímu zdravotnímu stavu, nižší nemocnosti, a tím vyšší efektivitě práce i spokojenosti zaměstnanců. Firmy zaměstnancům v rámci benefitů nabízejí kromě čistého a kvalitního pracovního prostředí i nadstandardní lékařskou péči a preventivní lékařské prohlídky, ale také masáže, služby fyzioterapeuta nebo psychologického poradce.

„Zaměstnavatelé si stále více uvědomují, že pouze zdravý zaměstnanec, který je fit, může kvalitně odvádět svojí práci. Navíc pokud kvůli pracovní neschopnosti vypadne některý či dokonce více členů týmu, mohou se v nynější době, kdy těžko obsazují některé pozice, dostat do situace, které ohrožují chod oddělení či celé firmy,“ říká Michal Novák z pracovního portálu Profesia.cz. 


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.