Výhody stravenek pro zaměstnance

Datum publikování na HitPrace.cz: 4. 2. 2019

Stravenky patří zcela nepochybně mezi nejvýhodnější benefity pro zaměstnance. Je to přilepšení ke stravování, které lze využít v nejrůznějších stravovacích zařízeních. Velice často a s velkou oblibou je zaměstnanci využívají také při placení potravin v obchodech. Podle průzkumů si tohoto benefitu při nakupování užívá zhruba 1,3 miliónu obyvatel České republiky, tedy více než 12 % populace.

Proč jsou stravenky výhodné i pro zaměstnavatele

Jejich největším benefitem pro zaměstnavatele je skutečnost, že stravenky patří mezi daňově uznatelné náklady. A to až do výše 55% hodnoty stravenky, resp. jednoho jídla za den. Pokud zaměstnavatel splní všechny potřebné podmínky dané zákonem č. 586/92 Sb., může si tuto částku odečíst ze základu daně. Zbývajících 45% hodnoty stravenky si zpravidla doplácí sám zaměstnanec. 

Některé dobře prosperující firmy hradí svým zaměstnancům plnou cenu stravenky, což je pro zaměstnance velké plus. 

Jak to bývá v praxi

Nejčastější scénář spočívá v tom, že ze 100korunové stravenky firma uhradí 55 Kč (tedy 55%) a zbytek ve výši 45 Kč doplatí zaměstnanec, pro kterého je to velká výhoda. Při současných vysokých cenách za jídla v restauracích se lze výhodně stravovat, neboť zaměstnance zaplatí za kvalitní a vydatné jídlo zhruba polovinu.                     

Stravování a právní předpisy 

Zákoník práce ukládá zaměstnavatelům povinnost umožnit svým pracovníkům stravování. Zároveň má možnost na stravování přispívat formou stravenek. Vynaložené náklady zaměstnavatele spadají do daňově uznatelných nákladů. Od ledna 2018 platí nová vyhláška, podle níž se cena nejvýhodnější stravenky pro zaměstnance zvýšila o čtyři koruny na 109 korun. Při této hodnotě stravenky si zaměstnavatel může odečíst na daních nejvyšší sumu a zaměstnance dostane nejvyšší hodnotu stravenky s nejnižším doplatkem. 

Další klady

Na rozdíl od jiných benefitů, jako jsou například volné vstupenky na plavání apd., mohou stravenky využívat všichni zaměstnanci bez ohledu na věk a pohlaví. Některé obchodní řetězce zavádějí na trh obědové stravenky, které již dnes akceptuje více než 30 tisíc podniků provozujících stravování.


Zdroj: HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.


Poslední vybrané články na HitPrace.cz

V Česku stoupl počet neschopenek kvůli pracovním úrazům a nemocem.
15. 8. 2019

V Česku loni stoupl počet neschopenek kvůli nemocem a pracovním úrazům. Denně chybělo v práci 211 391 tisíc lidí, což je o 12,3 tisíc více než v roce 2017. Největší absence kvůli úrazům v přepočtu na 100 tisíc pojištěnců... Přečíst více

Časové mezery v životopise: jak je vysvětlit?
15. 8. 2019

Důvodů pro kariérní pauzu může být mnoho. Chcete se věnovat rodině, studiu, cestování anebo si práci právě hledáte. Nebo třeba procházíte nechtěnou pracovní přestávkou z důvodu propouštění. Časové mezery v životopisech se... Přečíst více

Tipy, jak si zpříjemnit práci a předejít stresu
13. 8. 2019

Chodíte z práce psychicky vyčerpaní, frustrovaní a bez nálady? Vaše zaměstnání vás nenaplňuje a chodíte do něj s nechutí? Jednou z možností, jak tuto situaci řešit je změna zaměstnání, ovšem není jediným. Někdy... Přečíst více

Klíč k motivaci – zhmotnit nehmatatelné
13. 8. 2019

Úspěšnost a prosperita každé organizace závisí na dvou aspektech vedení – procesním a lidském. Procesní část je o vytváření strategie a implementaci procesů, systémů a struktury tak, aby bylo strategie dosaženo. Lidská je o... Přečíst více

Přerůstá nám systém certifikací ISO přes hlavu?
11. 8. 2019

Normy ISO jako systémy managementu jakosti patří k nejznámějším standardům kvality v Evropě. „Systém ISO je systémem řízení firem k vytváření kvalitních produktů. Nejde o zvláštní dokumentační balík, který firma vytahuje... Přečíst více