Hlavní kuchař / hlavní kuchařka do školní jídelny Praha 10

O nás
Naše organizace spravuje v současné době 14 provozoven a zabezpečuje tak na Praze 10 stravování žákům 13 základních škol, 6 mateřských škol, zaměstnancům MČ Praha 10 a dalším subjektům na Praze 10 včetně několika středních a vyšších odborných škol. Denně obsloužíme v průměru 10 000 strávníků, o které se stará 127 našich zaměstnanců. Naši zaměstnanci v rámci zlepšování kvality stravování a služeb absolvují každoročně školení např. o Bezpečnosti práce, o Hygienickém minimu nebo o Systému kritických bodů (HACCP) v provozech veřejného stravování.
Na všech provozovnách nabízíme výběr ze dvou hlavních jídel a každá provozovna zajišťuje z řad svých zaměstnanců dozor na jídelně v době výdeje obědů. Řídíme se metodikou pro výpočet spotřebního koše potravin ve školních jídelnách. Plnění spotřebního koše striktně dodržujeme, dochází k pravidelným kontrolám ze strany vedení organizace, ale i ze strany Hygienické stanice Praha. Organizace zároveň zaměstnává vlastní nutriční terapeutku, které kontroluje jídelní lístky a provádí ochutnávky stravy. Toto nám umožňuje poskytovat strávníkům dostatečnou výživu podle zdravotnických doporučení.
Naše organizace je držitelem certifikátu ČSN EN ISO 22000:2006 pro stravovací služby a certifikátu ČSN EN ISO 9001:2016.
Náplň práce:
- Dohotovování jídel, příprava na talíř a výdej.
- Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
- Výroba jídel studené kuchyně.
- Výroba technologicky náročnějších teplých jídel nebo specialit studené kuchyně.
- Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
- Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zařízeních. Výroba jídel s dvojím a vyšším omezením.
- Organizace práce při výrobě jídel spojené s hmotnou odpovědností, stanovování a provádění technologických postupů a kalkulací při rozsáhlé výrobě širokého sortimentu, stanovování a zajišťování správnosti gastronomické skladby jídel a racionální výživy
- Sestavení jídelního lístku s vedoucí provozovny (1 týden dopředu).
- Zástup vedoucí provozovny v neodkladných povinnostech v době její nepřítomnosti.
- Přejímka surovin do hlavního skladu v případě nepřítomnosti vedoucí provozovny.
- Pravidelné zvyšování své odborné úrovně.
- Účast na pomocných a úklidových pracích.
- Další související práce dle pokynů nadřízeného.
Co od Vás očekáváme:
- SŠ vzdělání, nebo výuční list
- Zkušenosti z oboru a zájem o vaření
- Znalost technologických postupů a stravovacího provozu
- Pracovitost a spolehlivost
- Praxe minimálně 3 roky na podobné pozici
Co Vám můžeme nabídnout:
- Pevná pracovní doba ( PO - PÁ volné víkendy )
- Čerpání dovolené přes letní prázdniny
- 5 týdnů dovolené
- Příspěvek na obědy a možnost odběru dalších obědů za zvýhodněnou cenu
- Multisport karta
- Pravidelné odměny
- Příspěvek na penzijní připojištění
- Fond kulturních a sociálních potřeb
- Průběžné vzdělávání v oblasti hyg. předpisů , bezpečnosti potravin , výživy dětí a mláděže.
- Jistotu a stabilní zázemí
- Garance pravidelných odvodů
Benefity
- 13., případně 14. plat
- Zaměstnanecké akcie
- Příspěvek na stravování
- Závodní stravování
- Podrobné informace o nabídce práce
Firma: Školní jídelny Praha 10, příspěvková organizace Lokalita: Praha Pracovní pozice: Hlavní kuchař / hlavní kuchařka do školní jídelny Praha 10 Směnnost práce fulltime Nástup do práce od: IHNED Nabízená mzda: neuvedeno Nabídka přidána: 25. 7. 2025
Pracovní pozice aktivní
Práce Hlavní kuchař / hlavní kuchařka do školní jídelny Praha 10: Často kladené otázky
👉 V jakém městě se nabízí nabídka práce Hlavní kuchař / hlavní kuchařka do školní jídelny Praha 10?
Práce je nabízena v lokalitě Praha.
👉 Jaká firma nabírá na tuto pozici?
Tato nabídka práce je do firmy Školní jídelny Praha 10, příspěvková organizace.