Pracovní portál HitPrace.cz Vám pomůže najít vysněnou práci

Datum publikování na HitPrace.cz: 6. 6. 2019

Přejete si najít rychle a přehledně vysněnou práci nebo naopak hledáte vhodný pracovní portál, kam byste umístili svou inzerci pracovních míst? Podívejte se, jak by měl vypadat dobrý pracovní portál.

Jak najít práci přes pracovní portál

Kvalitní pracovní portál by měl být především přehledný. Abyste si mohli co nejrychleji zadat vámi požadovanou kategorii, již při vstupu na portál byste měli mít možnost rychlého hledání z vysokého počtu nabídek práce – na dobrém portálu se můžete dostat až ke stovkám nových pozic každý den. Ideální je pak možnost vyhledávat novou práci přímo ve své lokalitě. 

Jak vkládat pracovní nabídky

Jste zaměstnavatel a přejete si oslovit co největší počet potencionálních zaměstnanců?

Své volné pracovní nabídky můžete na profesionálním portále inzerovat zcela zdarma, stačí vám pouze vyplnit registraci zde:
https://www.hitprace.cz/inzerce/

Cílem portálu je poskytnout uchazečům o zaměstnání co možná nejširší nabídku volných pracovních míst. Zobrazování inzerátů práce je zcela zdarma, navíc je možno inzeráty zvýrazňovat. Pro zaměstnavatele se také nabízí možnost zobrazení statistiky již vložených inzerátů. Zvolte portál, který vám nabídne profesionální a osobní přístup a bude vám poskytovat novinky a trendy na poli HR.

Chcete vědět více informací k funkci zvýraznění? Ptejte se: sandra.marsikova@hitprace.cz

Brigády

Sháníte brigádu nebo naopak sháníte vhodného pracanta? Přes pracovní portál HitPrace.cz si můžete v obou případech podat zcela zdarma inzerát, kterým oslovíte vhodného zájemce. Portál běžně nabízí okolo 90 tisíc pracovních nabídek, z nichž mnohé nabízejí právě brigádní činnosti. Vyhledejte si vhodnou práci nebo brigády v okolí vašeho bydliště. 

Pomocí aktivace hlídacího psa vám neunikne žádná pracovní nabídka ve vaší lokalitě – mějte náskok před konkurencí a zapněte si hlídacího psa, abyste se o všech nabídkách dozvěděli jako první! Přejeme vám úspěšný den.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Petra Hornová