Tipy, jak se vyhnout stresu při hledání zaměstnání

Datum publikování na HitPrace.cz: 8. 7. 2021
Tipy, jak se vyhnout stresu při hledání zaměstnání

Hledání nové práce je sice pro některé lidi vzrušující, ovšem pro většinu z nás jsou to chvíle plné stresu z nejisté budoucnosti. Překonání úzkosti z hledání zaměstnání vede k většímu úspěchu. Pozitivní myšlení se odráží ve všech aspektech života a hledání nové práce není výjimkou.

Buďte stále perspektivní

V dnešní těžší ekonomické době může být hledání nové práce trochu složitější a může trvat déle, než očekáváte. Ale mějte na paměti, že určitě nebude trvat věčně.

Neustále se této myšlenky držte a brzy najdete zaměstnání, které bude zcela podle vašich představ.

Uchovejte si pozitivní přístup

Při hledání práce, zejména když se to delší dobu nedaří, je těžké zachovat si pozitivní přístup.

Připravte si rutinní úkoly a způsoby na každý den, kdy budete hledat práci v konkrétní čas. Objevíte mnoho nových pracovních příležitostí, které na trhu práce před lety nebyly. Odpovězte na všechny zajímavé nabídky práce a poté se odměňte maličkostí, která vás potěší.

Ve chvílích volna se zabavte, vzdělávejte se dále ve svém oboru, zacvičte si nebo si přečtěte dobrou knihu.

Hledání práce si naplánujte

Vytvořte si plán na hledání zaměstnání. Nejprve se zaměřte na těžší velké cíle a poté se věnujte menším, lépe zvládnutelným, cílům.

Sepište si své dovednosti a znalosti, které jste v poslední získali a doplňte je do svého životopisu a motivačního dopisu. Nezapomeňte aktualizovat profil na Linkedln a ostatních pracovních portálech.

Nenechte se odradit prvním neúspěchem

Je velmi nepravděpodobné, že novou práci najdete ze dne na den. Není pravidlem, že všichni zaměstnavatelé zvou uchazeče na pohovor. Je v pořádku, když vám pozvání nepřijde.

Náboráři dostávají velké množství životopisů, někdy může nějakou dobu trvat, než se vám ozvou. Měňte svůj motivační dopis, zjistěte co funguje a co ne.







HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.