Kde je práce?

Datum publikování na HitPrace.cz: 24. 10. 2018
Dříve by na tuto otázku nebylo tak snadné odpovědět, ale dnes je nabídek práce velké množství. Lidé mají mnoho možností pro výběr, ale zaměstnavatelé z této situace už tak šťastní nejsou. Pro ně to znamená, že proto, aby získali kvalitní zaměstnance, musí podat lákavou pracovní nabídku. Lákavější než konkurence a mnohdy za vyšší plat než kdy dříve.


Vhodná práce se vždy hledala lépe ve velkých městech než na vesnicích. S hledáním práce ve vesnicích a maloměstech mohou pomoci pracovní portály, které se zaměřují na lokální vyhledávání pracovních nabídek. Jeden takový portál se jmenuje Kdejeprace.cz.


Hledat rychle a přehledně

Výhodou tohoto portálu je zobrazování nabídek práce přímo na interaktivní mapě. Práci vyhledáváte podle skutečné vzdálenosti od vašeho zvoleného místa. Můžete si zvolit město, místo přímo na mapě a nebo také použít svou aktuální polohu. K dispozici jsou samozřejmě filtry jako volba formy úvazku, dosažené vzdělání atd.. Po zvolení požadovaných kritérií se zobrazí mapa s nabídkami práce ve vašem okolí, takže reálně vidíte, jak daleko od vás se nabídky nacházejí.



Změna práce

V posledních pár letech Češi mění mnohem častěji práci než předtím. Průměrná doba setrvání v práci je nyní 5 let. Dříve to bylo 8 let. Doby, kdy dostal vyučený člověk místo ve firmě (fabrice) a počítalo se sním skoro až do důchodu, jsou dávno pryč.

Nejvíce je žádána možnost kariérního růstu, pokud toto nemůže být splněno, je to častým důvodem k odchodu ze zaměstnání. Ať je důvod ke změně práce jakýkoliv, s použitím kvalitních portálů můžete mít brzy svou vysněnou práci, o které jste možná ani nevěděli, že se nachází ve vašem okolí.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Petra Hornová