Jaké pracovní pozice nejčastěji naleznete v sázkových kancelářích?

Datum publikování na HitPrace.cz: 24. 1. 2024
Jaké pracovní pozice nejčastěji naleznete v sázkových kancelářích?

Vsadíme se, že mnoho z vás už určitě někdy napadlo, jaké by to asi bylo pracovat v sázkové kanceláři. Aby také ne. Na těchto platformách se často točí peníze v miliardách korun, sportovní nadšenci mají možnost být blízko svému milovanému odvětví, a navíc se mohou podílet na jeho spoluutváření. Jaké pozice se však na sázkových kancelářích vyskytují nejčastěji a hodili byste se do některé z nich?

Jaké pracovní pozice nejčastěji naleznete v sázkových kancelářích?

Vsadíme se, že mnoho z vás už určitě někdy napadlo, jaké by to asi bylo pracovat v sázkové kanceláři. Aby také ne. Na těchto platformách se často točí peníze v miliardách korun, sportovní nadšenci mají možnost být blízko svému milovanému odvětví, a navíc se mohou podílet na jeho spoluutváření. Jaké pozice se však na sázkových kancelářích vyskytují nejčastěji a hodili byste se do některé z nich?

Bookmaker

Když přijde řeč na pozice v sázkovém kalendáři, většině z vás jistě naskočí bookmaker. Právě bookmakeři totiž mají na starosti vytváření sázkových kurzů, na které klienti „sázkovky“ sází a tipují. Bookmaker tedy stojí za všemi těmi čísly, kterými jsou sázkové kanceláře poseté a bez nich by jednoduše nemohli fungovat. Co ale obnáší bookmakera dělat?

Mnohé to možná překvapí, ale počáteční nároky na tzv. junior bookmakera nejsou nijak vysoké. Každá sázková kancelář je samozřejmě může mít jiné, ale obecně se vyžaduje středoškolské vzdělání, alespoň základní znalost angličtiny a dobrá znalost trhu s kurzovým sázením. Samozřejmostí by pak u bookmakera mělo být absolutní nadšení do širokého spektra sportovních odvětví.

Náplní práce bookmakera je pak samozřejmě zmiňované vytváření kurzů. Z toho plyne také obsáhlá analýza dat, sledování určitých okolností sportovních událostí a zkrátka všeho potřebného, co je pro sestavení kurzu nutné. Momentálně již se vším napomáhají moderní technologie, i tak je však potřeba velmi dobrého analytického myšlení.

IT specialisté

Ani tato sekce vás pravděpodobně nepřekvapí. Stejně jako všechno se již dnes i sázkové kanceláře přesunují na internet a k tomu samozřejmě potřebují celou řadu specialistů, kteří se o všechny interní systémy starají. Ať už jde o samotné webové rozhraní, mobilní aplikace nebo servisní podporu, všechno zkrátka musí fungovat jako na drátkách.

V oblasti IT nelze určit konkrétní sadu dovedností a znalostí, které by měl IT specialista mít. Někdy je potřeba mít znalost Java skriptu nebo různých databází, jindy je zase nutné umět pracovat se servery nebo hardwarem. Vždy záleží na tom, jakou pozici byste chtěli v sázkové kanceláři zastávat a s čím zkrátka umíte pracovat. Mnoho sázkových kanceláří hledá ve všech oblastech.

Pro práci v této oblasti je samozřejmě třeba znalost systémů, na kterých daná sázková kancelář běží. V případě IT pak bývá často požadováno vysokoškolské vzdělání, a případně také kurzy nebo certifikáty potvrzující dovednosti v daném systému.

Marketing

Velmi široké uplatnění sázkové kanceláře nabízejí často také v oblasti marketingu, bez kterého se stejně jako většina společností jednoduše neobejdou. Péče o stávající zákazníky, budování dobrého jména značky nebo propagace sázkové kanceláře. O to všechno se starají marketingová oddělení.

Podobně jako v sekci IT je i v marketingu obvykle k dispozici poměrně velké množství pozic. Od „textařů“ tvořících obsah stránek, až po grafiky a různé specialisty na dané marketingové oblasti. U marketingových pozic se obvykle očekává kreativita, dobré komunikační schopnosti a často také již nějaké zkušenosti na podobném poli. Je tedy dobré s tím dopředu počítat.

Které sázkové kanceláře nabírají?

Z průzkumu trhu můžeme vyčíst, že sázkové kanceláře nabízejí pro své pracovníky opravdu zajímavé benefity a poměrně slušné mzdy. Pracovat pro ně je tedy pro mnoho lidí velmi lukrativní. K tomu je zde k dispozici velké množství pracovních pozic.

Doporučujeme je pak vždy je kontaktovat přímo prostřednictvím jejich stránek. Seznam sázkových kanceláří v ČR pak můžete najít například na stránkách portálu vysledky.org.

Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.